A lehetetlen EmDrive...

Ami máshol offtopik lenne, itt kitárgyalhatjuk.

Re: A lehetetlen EmDrive...

HozzászólásSzerző: István » 2019.08.20. 08:02

Azon gondolkodom, hogy mi van akkor, ha az EmDrive egyik végén kibocsátott részecske útközben elbomlik két másik részecskére, amik már nem az eredeti irányába repülnek, változtat e ez az egész működésén, függetlenül, milyen is annak az alakja?
István
 
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2016.05.20. 04:55
Has thanked: 18 times
Been thanked: 4 times
Név: M István

Re: A lehetetlen EmDrive...

HozzászólásSzerző: István » 2019.08.20. 09:50

Vagy, egy gömb belső falához rögzített katódsugárcső elektronokat lőne ki az ellentétes oldalon elhelyezett és rögzített mágnes irányába, ami vonzza az elektronokat..? Lenne toló erő, vagy ott is érvényesülne az egyensúly?
István
 
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2016.05.20. 04:55
Has thanked: 18 times
Been thanked: 4 times
Név: M István

Re: A lehetetlen EmDrive...

HozzászólásSzerző: karit » 2019.08.20. 17:51

Ha az űrben egy hosszúkás csonka gúla alakúra növő lufigalacsint felfúj a benne lévő gázpatron, és a lufi kirúgja magát az eredeti alakjára, szerintem nem fog elindulni a lufi se a kisebb, se a nagyobb felületű vége irányába (akár összevissza röpköd benne a gázpatron, akár egyetlen irányba rögzítve fújja a gázt); a lufi tömegközéppontja ugyanott marad, ahol a lufigalacsiné volt. Nekem így tűnik logikusnak. (Ha közben kilyukad a lufi, akkor lesz rakéta belőle.)

Ugyanígy, szerintem a trapéz alakú "csónakba" (ami csupán egy szívószál keret, a hullámok ki-be átbújnak alatta, semmi köze a citált ZÁRT kamrához) csöpögtetett víz se mozdítaná azt meg, ha a csepegtető kütyü a csónakhoz lenne rögzítve. Itt esetleg a tálka szintén hullámzó külső vize befolyásolhatja az elmozdulást, ha a kívül-belül visszaverődő hullámfrontok nem egyszerre érik el a csónak oldalait, de külső víz nélkül, vagyis, egy az alján roxforti (súrlódásmentes) gépolajjal bekent trapéz alakú, vízzel telt csónakot az asztalra téve, és a rászerelt csepegtetőt elindítva, a csónak egy helyben maradna. Akármilyen trükkös terelőidomokat pakolok is bele. (Persze kívülről belelógatott deus ex machinával itt is lehetne csalni, de gondolom, az EM-drive mellett se fog szaladni senki, ösztökével a kezében.)
karit
 
Hozzászólások: 51
Csatlakozott: 2014.03.15. 17:45
Has thanked: 152 times
Been thanked: 3 times

Re: A lehetetlen EmDrive...

HozzászólásSzerző: haverusz » 2019.10.05. 11:03

Öööö... Elnézést, hogy az elmúlt hetekben eltűntem, de egészségügyi problémáim voltak és még vannak is! ...Nem, nem, nem inkontinencia problémák, vagy agylágyulás! :D Kicsit kellemetlenebb: porckorongsérv! Szerintem még további kezelésekre lesz szükségem, úgyhogy lehet, hogy egy évig nem fogok hírt adni magamról! :( ...Addig lehet gondolkozni a hajtómű működéséről, mert tényleg működik! :)
haverusz
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2019.07.22. 12:44
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
Név: Szopkó Szilárd

Előző

Vissza: Beszéljük meg!

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron