Fórum lyuk

Ami máshol offtopik lenne, itt kitárgyalhatjuk.

Re: Mi a látszólagos ellentmondás feloldása?

HozzászólásSzerző: szabiku » 2016.12.05. 23:20

Nekem egy kicsit az a véleményem, hogy nem jó az, ha túl mereven állunk a dolgokhoz, olykor jó, ha van egy kis humor vagy irónia is a hozzászólásokban. A nemes irodalom is ismeri ezeket. Meglehet olykor több is volt a kelleténél, bár ez relatív megítélésű. Én jócskán kaptam erősen leszóló/beszóló mondatokat, de nem vagyok kiakadva tőlük. Gyula, hidd el van bennem tisztelet bőségesen, de humorérzékem is van mellette. Kár ezt nagyképűségnek venni, mert nem az. Ezek a smájlik, pedig szerintem aranyosak itt jobboldalt, néha azért csak lehet használni belőlük, vagy nem??
Novobátzky és tanai nekem is a nagy kedvencem pl. Landau és Nagy Károly mellett többek között. Én is ezeket hirdetem, nem valami áltudományt. Folyton utalok rájuk, mint jó keresztény a Biblia bekezdéseire. Én nem vagyok senki személye ellen, viszont a tudományos kérdéseket érzelmek tekintete nélkül (esetenként némi humor mellett, hogy azért mégse legyen olyan száraz a dolog...) a matematika és fizika lehetőségei alapján érdemes megvitatni, vagy ezekben állást foglalni.
Avatar
szabiku
 
Hozzászólások: 337
Csatlakozott: 2014.12.15. 18:38
Tartózkodási hely: Győr
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times
Név: Kurdi Szabolcs

Re: Fórum lyuk

HozzászólásSzerző: api » 2016.12.06. 02:07

Tudod, amikor el kell magyarázni, hogy ez kérem humor volt, tessék nevetni! Hát az elég kínos. Ezen már nem segít akárhány zöld vigyorka se.

Kimagyarázás, ez most megint csak kimagyarázás, szabiku mást se művel, mint folyton kimagyaráz valamit.
Hol nyelvészkedésre forgatja, hol humorkodásra. De a legszörnyűbb, amikor a matematikát gyötri mindenféle maga alkotta csodafogalmakkal, csodaműveletekkel, csodaértelmezésekkel. Csakhogy valamiképp mentse a legutóbbi tévedését.
api
 
Hozzászólások: 1039
Csatlakozott: 2014.12.16. 18:05
Has thanked: 151 times
Been thanked: 264 times
Név: Albert Péter

Re: Fórum lyuk

HozzászólásSzerző: Sanyi_Laci » 2016.12.24. 12:51

A Kozmofórum nevében Kellemes Ünnepeket, Boldog Karácsonyt kívánok minden látogatónknak!

These users thanked the author Sanyi_Laci for the post (total 7):
zebradanioAntaresmephiRigeldgykarittuloktulok
Rating: 77.78%
 
Avatar
Sanyi_Laci
 
Hozzászólások: 2350
Csatlakozott: 2014.03.14. 00:24
Has thanked: 249 times
Been thanked: 434 times

Re: Fórum lyuk

HozzászólásSzerző: Sanyilaci » 2016.12.28. 21:17

A francba, a 10000. hozzászólást én akartam megírni! :) Na egye fene, emiatt nem törlök. :)

(Nem tudom, hogy kell helyesen írni a tízezrediket. Mert én még úgy tanultam, hogy 10000. , de azóta már fejlődött a tudomány, és már úgy tudom, úgy a helyes, hogy 10000-ik. De lassan-lassan már azt a helyesírást fogom követni, amit gyerekkoromban elsajátítottam, és én leszek a múlt század archaikus embere...)
Sanyilaci
Site Admin
 
Hozzászólások: 132
Csatlakozott: 2014.03.03. 16:01
Tartózkodási hely: Magyarország, Earth, Sol System
Has thanked: 14 times
Been thanked: 49 times
Név: Sándor László

Re: Fórum lyuk

HozzászólásSzerző: api » 2017.01.13. 15:34

szabiku a szkeptikus fórumon.
Miután betöltötte oda az itt előadott "vizsgálódásait", Rigelnek a következőt válaszolta:
Tegnap, 20:18
Milyen "sakkversenyre" gondolsz?? Ahol a "Novobátzky-effektusnak" elnevezett "megváltozik a nyugalmi tömeg"-es szájenszfiksön alapján most csinálják a spanyolviaszt? :arrow: viewtopic.php?f=9&t=136&start=40
Ugyan már... : :mrgreen:
api
 
Hozzászólások: 1039
Csatlakozott: 2014.12.16. 18:05
Has thanked: 151 times
Been thanked: 264 times
Név: Albert Péter

Re: Fórum lyuk

HozzászólásSzerző: Sanyi_Laci » 2017.03.29. 21:59

Használjátok a https protokolt! Van.
Avatar
Sanyi_Laci
 
Hozzászólások: 2350
Csatlakozott: 2014.03.14. 00:24
Has thanked: 249 times
Been thanked: 434 times

Re: Egy laikus kérdés ami,foglalkoztat

HozzászólásSzerző: Sanyi_Laci » 2019.07.12. 23:30

Sziasztok,

Bocs, hogy így bepofátlankodok ide, de olyan szinten össze vagyok zavarodva, hogy azt sem tudom mi merre hány méter.
Azt tudom, hogy biztosan nem vagyok lány. De azt nem tudom, hogy fiú vagyok-e. A bögyörőmön még nem nő a szőr, de az óvónéni azt mondta, nincs olyan, hogy fiú meg lány, hanem mindenki az, aki akar lenni. Most én mi akarjak lenni?
Úgy szeretnék olyan okos lenni, mint ti.
Már félig én is olyan okos vagyok. Úgy útálom Orbán Viktort, mint a szart. Ettől olyan okos vagyok, mint ti? Akkor már én is a közösséghez tartozhatok?
Legújabb kedvencem Cseh Katalin. Már annyi példaképem volt, már megszámolni nem tudom. De Cseh Katalin most nagyon bejön. Támogatja az abortuszt születésig. Az éppen felsíró újszülött fejébe bele a méreginjekciót. A szerveit meg eladni szervkereskedőknek. Szerintem ez nagyon haladó. A tengeren hánykolódó migránsokért is a szívem szakad meg. Szerintem minden be kell fogadni, mert csak jobb életre vágynak, mint amit az egész kultúrájuk 60 ezer éve biztosítani tud. Szerintem őket mind be kell fogadnunk, a saját csecsemőink fejébe meg méreginjekciót kell toljunk. Cseh Katalin kurvára haladó. Nagyon széles nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Már most. Nagyon szeretem. MÁr most.

https://www.youtube.com/watch?v=_QIswil2a4w

Most én annyira valami haladó, okos közösséghez akarok tartozni, hogy el sem hiszitek. I am vith ceu! And with everybody! Free love! No mather the cost, no mather the age!
Nagyon aggódom a klímáért is. Már 2 éve nem takarítottam ki ózonnal. Nehogy már valami keszonbetegséget kapjak.
Kibaszott Orbán meg építi az atomerőművet nyakra-főre, oszt nem foglalkozik a széndioxid kibocsátásával.
Ja, Cseh Katalin a Román Tudományos Akadémia elnökével is pózolt ám! Ja, nem. Az Lovász volt. A mi elnökünk. Annak olyan komoly nemzetközi kapcsolatai vannak. Soros bemutatta mindenkinek.
A Román Tudományos Akadémia elnöke az, aki Elena Ceausescu volt azelőtt. A szép világban. A cokettő. Ez mind a mai napig nagyon fontos tudományos közösség. És komoly nemzetközi kapcsolatrendszer.

Kár, hogy szétbaszták az egészet. Mármint a zeneakadémiát. Kár, hogy a mi értelmiségünk azt sem tudja már, merre szopjon, de az biztos, hogy soha a büdös kurva életben nem lesz nemzeti, ha a fene fenét eszik is. Én is útálom Orbán Viktort, mint tík, nehogy azt higgyétek már, hogy nem. Én is közétek tartozom. Csak a zeneakadémia, azért kár.... Azért.

Szar ez a világ, én már most tudom, pedig azt még nem, hogy fiú vagyok-e vagy lény. De az biztos, hogy nem lány. Valami más gender kell legyen.De Orbán egy geci. Nőnemű geci. Hermafordítva női geci.Ez menő. Értelmiségi hovatartozás.

Szóval, az Öreg Néne Őzikéjének 45., változatlan kiadásáról mi a véleményetek? Szerintem kurvára elavult, genderregresszív. Csak úgy gondolom.

//Úgyis törölve lesz, ne fossatok be. Bár, az amúgy érdekelne, hogy mi a tervetek a fórummal, és mit tudtok kezdeni ezekkel a kontinuum újraregisztráló bolsevik és náci gyilkos férgekkel. Tiliberálisok. OMFG.//
Avatar
Sanyi_Laci
 
Hozzászólások: 2350
Csatlakozott: 2014.03.14. 00:24
Has thanked: 249 times
Been thanked: 434 times

Re: Egy laikus kérdés ami,foglalkoztat

HozzászólásSzerző: István » 2019.07.13. 08:27

Ha politika, akkor legyen politika.

Jön a szép új világ, neoliberális világ. Neoliberálist ne tévesszük össze a klasszikus liberálissal, ahhoz már vajmi kevés köze van, és, hogy a szivárványból a vörös se maradjon ki, hát a baloldal is ide tartozik.
Kezdetnek, a szabadság jegyében vegyítsük, turmixszoljuk össze a népeket, fajokat, nemeket. Következő lépés az lehetne, hogy afrikai zsiráfokat a déli sarkra költöztetjük, jegesmedvéket meg az amazonasi esőerdőbe, miért fázzanak szegények a nagy északi hidegben? A Szaharába meg a delfineket. És így tovább. Van még mit tenni! A táplálkozást is modernizálni kéne, minek ez az átláthatatlanul sok enni innivaló és élvezeti cikk? Szedjünk össze mindent, ami szemnek, szájnak ingere, rakjuk bele egy nagy turmixba és így összevegyítve mindenki igazságosan kapja meg a maga adagját, mert hát joga van rá, vagy nem? Na és itt miért állnánk meg? Minek ez az átláthatatlanul sok faj meg változatosság? A genetikusok, már akinek még megmaradt a hozzá való tudása előállíthatnának egy szuper lényt, amiben minden fontos képesség megvan. Rendelkeznének a növények, állatok, emberek, gombák, baktériumok, stb. tulajdonságaival. Még táplálkozni se kellene, csak élvezni az életet, mert hát ott a fotoszintetizálás. A globalizáció nirvánája.

Ember, Isten hozott a „szép új, globalizált világ küszöbén”!
István
 
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2016.05.20. 04:55
Has thanked: 16 times
Been thanked: 4 times
Név: M István

Re: Fórum lyuk

HozzászólásSzerző: Sanyi_Laci » 2019.07.14. 23:37

A szocialista Anne Hidalgo, Párizs spanyol származású főpolgármestere, a francia főváros legrangosabb kitüntetését adományozza Carola Rackete-nek és Pia Klempnek, a Sea-Watch 3 nevű Soros-hajó kapitányainak.

https://888.hu/amerika-london-parizs/pa ... t-4190672/

Ezek állandóan ezt csinálják, semmibe veszik a nemzetállamokat, azok szuverenitását, és nyíltan háborút vívnak az emberiség ellen. Maguk csinálta hősöket teremtenek, kitüntetik egymást, egymást taposva bizonygatják, hogy mennyire hű alattvalaói a háttérhatalomnak, megjáratják a médiájukban, érzékenyítenek, aztán dobják amikor terhes lesz, és elővesznek egy újabb Nagy Blankát. Vagy Szélt, vagy Hadházyt, Medgyesit, Újhelyit, Éliás Tóbiást, és LMP-t, együtt, külön, párbeszéd, és a többi és a többi, megszámolni nem lehet már az elhasználódott helytartóikat. Milyen beszédesek ezek a pártnevek. :) Azóta kiderült, már a névválasztással is hazudtak, a kezdetektől.

Nyilván sehol semmi összefüggés, a tényeket felfűzni egy összefüggő láncolatra az már maga az összeesküvéselmélet, gyíkemberek, laposföld, birka, geci.
Nem tudom, van-e még épeszű ember, aki IQ szintjét a strucchoz igazítva homokba dugja a fejét, és azt képzeli, a dolgok csak úgy maguktól történnek, mindenféle logikai láncolat és szervezés nélkül.
Hát, persze, hogy vannak. Ezek mennek a "spontán" tüntetésekre, amiket a facebookon indítanak útjára. :D Ezek nem látnak semmi kivetnivalót abban, hogy Alex Soros leül Európa vezetőivel, és elmondja, hogy mostantól ki merre, meddig és mit fog csinálni. Ezek bármikor lázadnak a saját szuverén, demokratikus kormányuk ellen, és azonnal tolják az internacionális biciklit, ha az lopható, vagy legalábbis azt hiszik, hogy lopható.

István írta:Jön a szép új világ, neoliberális világ. Neoliberálist ne tévesszük össze a klasszikus liberálissal, ahhoz már vajmi kevés köze van, és, hogy a szivárványból a vörös se maradjon ki, hát a baloldal is ide tartozik.

Ronald Reagan hidegháborús amerikai elnökként talán rendelkezett némi rálátással a világpolitikára. Ő mondta, hogy ha a fasizmus valaha beteszi a lábát Amerikába, azt a liberalizmus neve alatt teszi majd.
https://www.youtube.com/watch?v=Y2sMoykZ-lM

A baloldal egy az egyben átállt egyik világhatalomról a másikra 89-ben. Azóta semmi mást nem csinál, csak mindennél jobban túlkompenzálva igyekszik bizonyítani elkötelezettségét.
https://888.hu/big-pikcsor/bogar-laszlo ... o-4184917/

Ezt a cikket érdemes az utolsó betűig elolvasni. De a legfontosabbat kiemelem:

1996-ban beszélgettem azzal a Jacques de Larosière-vel, aki akkor a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója volt. Ekkor mesélte el nekem azt a nyolcvanegyes élményét, amikor inkognitóban Budapestre jött, és közölte Kádár Jánossal: a játszmának vége, Önöket sikeresen eladósítottuk, innentől kezdve nem a Népköztársaság úti szovjet nagykövetségről kapják az instrukciókat, hanem Washingtonból. „Tessék szíves ezeket az instrukciókat betartani, mert ott a kés a nyakon. A szovjetek már aligha fogják Önöket kisegíteni, kisebb gondjuk is nagyobb ennél”.

És valóban: 1982 novemberében, pont azon a héten, mikor Leonyid Iljics Brezsnyev, a Szovjet Kommunista Párt főtitkára meghal, felveszik Magyarországot az IMF-be – a Szovjetunió tiltakozása ellenére. Mert hát belülről is Fekete János (a Magyar Nemzeti Bank egykori elnökhelyettese) és a többiek avatott kezekkel igyekeztek közelebb hozni ezt a kést a torkunkhoz.

Larosière azt is elmesélte nekem, hogy mi volt erre Kádár reakciója: „Kedves Larosière, csak nem gondolja, hogy ezzel nekem meglepetést okozott?” – tette fel a kérdés mosolyogva, cinikus hangnemben. Majd hozzátette: „Mi világéletünkben birodalmi seggnyalók voltunk. Észre sem vesszük, ha a birodalmi segget kicserélik előttünk. A feladatunk úgyis mindig ugyanaz. Az Önök seggét is ugyanúgy fogjuk naponta háromszor tisztára nyalni, mint az előző birodalmakét, majd meglátják, hogy nálunk jobb kollaboránsokat keresve sem találnak!


Láttuk ez Magyarországon is, és egész Kelet-Európában ugyanez volt a helyzet. A nagy rendszerváltó liberális SZDSZ az első adandó alkalommal összeállt az MSZP-vel. Múltbéli bűnök feltáratlanok, érinthetetlenek, bíróságok érinthetetlenek, bírók érinthetetlenek. Ha csak annyit megpróbál Orbán, hogy a "túlterhelt" bíróságokról más bíróságokra áthelyezhetőek legyenek ügyek, már azonnal a torkának ugrik egész Brüsszel, az ENSZ és Obama azonnal odacsap. Kiépített kapcsolati hálózat, networking működik itt kérem szépen, ez egy finomra hangolt világcég, nem piszkálhat ebbe bele semmilyen nemzetállam semmilyen vezetője.

A módszer mindig ugyanaz: minden mozdítható privatizálása, botrányos gazdaság és társadalompolitika, eladósítás, kötött pálya, kényszerpálya, végrehajtani a helytartói utasításokat. Gazdasági és médiafölény azonnal átadva a háttérhatalomnak, onnantól kezdve csak helytartók kormányoznak.

Azt szoktam még észrevenni, mennyire önmaguk anakronizmusát teremtik meg ezek a percember helytartó-aspiránsok. Szél pánikolva kampányol: "Ha Orbán nyer, engem lecsuknak." Orbán nyert, őt nem csukták le. Viszont éppen ő volt az, aki a Fidesz bebörtönzésével kapmányolt, szimbolikus börtön alapkövét tették le, tervrajzot mutogattak a felhergelt lumpenproletár szavazóiknak, hogy melyik cellában melyik Fideszes lesz. Ezek csak ennyit tudnak, régi jó kommunista reflexek. Mind a lelki mozgatórugó, mind a módszerek mindig ugyanazok, változatlanok.
Ezek mindig az ellenfelet vádolják azzal, amit ők maguk követnek el. Erre mondja a magyar: Mindenki magából indul ki. És ez így igaz. Az összes gaz, gonosz gondolatuk onnan származik, hogy maguk ezt követik el. És mindenben mindig önmagukat hazudtolják meg, még a pártjaik nevében is. Együtt, párbeszéd??? Ugyan már.
Orbánt vádolják a társadalom megosztásával, miközben ők azok, akik még saját magukkal is folyton háborút vívnak? Orbán soha nem látott társadalmi egységet kovácsolt, ezek meg egy kirakatellenzéket sem tudnak összehozni? De évtizedek óta hergelnek, uszítanak. És ők vádolnak ellenségeskedéssel másokat. Mindenki magából indul ki.
De van még tovább. Szólásszabadság nevében cenzúrát bevezetni? Gondolatrendőrséget felállítani? Aki egy rossz szót szól a bevándolókra, félti az iskolás gyermekeit az iskolai buzilobbitól vag bevándorlóktól, azt meghurcolja a rendőrség és a gyámhivatal? Normális világ ez?
Demokráciát kiáltani, de vég nélkül lázadni a demokratikus választások eredménye ellen, az normális? A demokratukus győztest lediktátorozni, az normális? Volt már vagy 10 választás zsinórban 2006 óta, amit a Fidesz nagy fölénnyel nyer, de az nem demokratikus? De Soros egyetlen füttyentésére puccskísérlettel az utcára vonulni, na az a demokratikus?
99%-ban háttérhatalmi média, az szabad sajtó? Ha a szuverén kormánynak van saját szócsöve, ahol elmondhatja a saját világnézetét, amihez joga van és kötelessége is egyben, mert felhatalmazott vezetők, az már a sajtószabadság megsértése?

Mert milyen a szabad sajtó? Ahol azzal riogatják a népeket, hogy ha Tarlós nyer, akkor Orbán átírja az alkotmányt? Ilyen a minőségi, szabad újságírás? Elmebetegek.
Orbán akkor írja át az alkotmányt, amikor akarja, mert 2/3-os többsége van. Az önkormányzati választásoktól teljesen függetlenül. Mert annak ehhez semmi köze. Még akkor is, ha az a három szerencsétlen az előválasztáson azt sem tudta hol van, mindegyik országos politikai kérdésekről beszélt, fogalmuk sem volt, milyen választás lesz ősszel, milyen mandátumért indulnának, ha nem csak egy cirkusz lett volna az egész.

És ugyanez az oximoron vég nélkül tovább és tovább. Elfogadásról és toleranciáról beszélni, közben a legnagyobb gyűleletteli kirekesztést megvalósítani? Ezt mind a neoliberálisoknak köszönhetjük. A teljes gondolati-, vélemény-, sajtószabadság felszámolását, az államok szuverenitásának felszámolását, nyomorba és hitelbe döntést, a nemzetállamok felszámolására tett kísérletet, alapvető emberi jogok felszámolását. Mint pl. személyes biztonsághoz való jog. Konkrétan óriási mértékben hajtják végre a népességcserét, és ez ellen aki szót emel, az megbélyegzett, náci, gyűlöletkeltő. Az iskolában terrorizálják a gyereket, erről az anya beszámol a facebookon, és őt viszi el a rendőrség. A liberalizmus felszámolta önmagát. Mint ahogy minden forradalom felszámolja önmagát. A személyes szabadság végveszélyben, és senki még csak szót sem emelhet ellene, mert bebörtönzik, mint Tommy Robinsont, vagy elveszik a gyermekeit tőle és muszlim nevelőszülőkhöz adják. A kislányokat meg megcsonkítják akaratuk ellenére, kivágják a csiklóját. Újszülöttek fejébe méreginjekció. És a hatalmas nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező ifjú üdvöske, az éppen aktuális ellenzéki vezető, a Momentum, hogy-hogy nem, tolja a közösségi médiába a követendő civil szervezetek propagandáját.

Ezt sikerült összehoznia a neoliberálisoknak. Egy darabokra szakadt, megtépázott, gazdaságilag lenullázott Európát. Ahol nulla a gazdasági növekedés nulla százalékos kamat mellett is.

És mennek tovább vég nélkül. Óriási pénzeket csoportosítanak át a "humanitárius" "civil szervezetek" működésének finanszírozására. Európa saját pénzéből viselnek hadat Európa ellen. Mindig ezt tette minden győztes világhatalom. De ahhoz először győznie kellett. Ezek szerint ez már megtörtént.

És minden világhatalom az egész történelemben mindig, mindenhová a helytartóit nevezte ki.
A mai világban ennek már csak a nagy társadalmi felhatalmazással bíró nemzetállamok jelentik akadályát, amit a homogén, összetartó, egészséges értékközösségként viselkedő nemzetek tudnak csak kitermelni. Ezért kell a nemzeteket atomjaira bontjai, nem csak a nemzeti öntudatot, büszkeséget, nem csak a helyi önkormányzatokat, de magát a CSALÁDOT is atomjaira szétszedni. Így tudnak egy olyan konzumidóta tömeget teremteni, ami soha semmiért nem képes összefogni, semmire semmi ereje sem akarata, és akárkit a nyakukra ültethetnek, nem tehetnek ellene semmit.

Ennek már csak a komoly legitimitással rendelkező nemzetállami vezetők állnak az útjában, és maguk a nemzetállamok. A szuverén államok. Mint pl. Olaszország, ahol a törvényeket nyíltan semmibe veszik Soros hajói, és a bíróságok mit ad Isten, szabadlábra helyezik a törvénysértőt, Párizs pedig még a legmagasabb kitüntetéssel is jutalmazza.

Idáig a legsötétebb középkorban sem lehetett elmenni. Ilyen szinten nem lehetett soha a világtörténelemben kilúgozni az emberek agyát. De a médaimonopólium évtizedek aknamunkájával meg tudja tenni a hatását.

Csak néha pofáncsapja őket a valóság. Mint pl. Trump győzelme, vagy Orbán folyamatos erősödése. Vagy a Visegrági Négyek megbonthatatlan egysége.

Egyetlen nemzetállamot ezek bármikor megesznek reggelire. De még egy amerikai elnököt is, ha nem elég erős és nem elég szuverén. Kontinensnyi erős, összetartó értékszövetségre van szükség, hogy egyáltalán esélyünk legyen a nemlétező háttérhatalom ellen. Ja, nemlétező... Ennyire nem létezik.

És mi, ilyen erős, valódi értékszövetséget létre tudunk hozni. Hatalmas nemzeti felhatalmazást, nemzetközi összefogást. Pusztán értékalapon.

És megint az oximoron: Ők azok, akik leginkább hangoztatják semmitmondó és kiüresedett frázisaikat az "európai értékekről" és a "jogállamoságról." Jézus Mária! Amikor sárba tiporják országok jogrendszerét, bármikor. Mint amikor semmibe veszik Olaszország jogát ahhoz, hogy eldöntse, kiköthetnek-e náluk az embercsempészek hajói. Vagy bármely más esetben, amikor nyíltan beavatkoznak belügyekbe és szuverenitási kérdésekbe.

És ez még csak eszkalálódni fog. Itt Magyarországon van 50% szavazó, aki bármilyen ismeretlenre szavazni fog bármikor, egy zsák krumpliért, sőt: egy zsák krumpli ÍGÉRETÉÉRT, csakhogy a patás Orbánt megbüntesse. Ilyen a mi proletariátusunk.
Avatar
Sanyi_Laci
 
Hozzászólások: 2350
Csatlakozott: 2014.03.14. 00:24
Has thanked: 249 times
Been thanked: 434 times

Re: Fórum lyuk

HozzászólásSzerző: István » 2019.07.15. 09:00

A nyugati, „civilizált” világnak szüksége van a jó munkásra (rabszolgákra). Az automatizálás, robottechnika ide, MI oda, mindig is szükség lesz a humán munkaerőre, a részletekbe nem megyek bele. Erre találták ki a mesterségesen gerjesztett bevándorlást. Az EU ideális terep ennek megvalósítására, megjegyzem, még tökéletesebb lenne, ha teljhatalma lenne az EU vezetésének a tagországok felett. A recept egyszerű, behívni lehető legtöbb munkaképes embereket, és azt úgy, hogy vissza se lehessen őket küldeni (értsd: illegálisan, papírok nélkül). Az európai viszonyokban használhatókat megtartjuk magunknak a többit meg terítjük egész Európára, persze cserébe „hajlandók vagyunk” befogadni a ti jól képzett, dolgozni hajlandó munkásaitokat. Mi, hogy nincs rá pénzetek a bejövők integrálására (értsd: munkára alkalmassá tételére, hogy legalább kompenzálják a rájuk költött milliárdokat)? Hát adunk nektek kölcsönt, „jó kamatra”. Na, ehhez az is kell, hogy ne vigyétek túlzásba az oktatást. Elég csak annyit a nebulók fejébe rakni, amennyi épp elég a mi nyugati világunkban a munkavégzéshez. Ha ez nehézségeket okozna, akkor segítünk. Vannak érzékenyítő programok, erősíteni kell a diákok jogait, nem szabad bántalmazni egy diákot sem testileg sem lelkileg, úgyhogy még csak megszidni se, ha nem tanul és lelki traumát okozni neki azzal, ha tudtára hozzuk, hogy tök buta. Arról szegénykém nem ő tehet. Ezért azon dolgozunk, hogy ne legyenek osztályzatok, bizonyítványok, sőt alanyi jogon mindenki érettségihez és diplomához juthasson, persze csak azok, akiket mi jóknak látunk. Mindenki jól járna, szülők, gyerekek, tanárok. Mindenki repesne az örömtől. A kritikákat, amik arról szólnak, hogy így a gyerekek buták maradnak meg az elmulasztott kis „pofonok” helyett nagy pofonokat kapnak majd később az élettől, nem kell figyelni. Az ilyen butaságokat csak a gyerekgyűlölő, szadista, neoliberális ellenes fasiszták terjesztenek. Ha már itt tartunk, akkor igenis a gyerekeknek a családban is meg kell adni a jogait. Felszólítjuk a kormányt, hozzon törvényt, hogy minden gyereknek, ha igényt tart rá, akkor kést, ollót, villát, zsilettet, gyufát kell adni a kezébe. Ez így demokratikus!

Azt hiszem, ide tartozik:
Egy beszélgetés során a beszélgető partnerem azzal jött, hogy micsoda energiák és kiaknázatlan források vannak az univerzumban?! Mint példával, azzal jött, hogy mekkora erő, energia kell ahhoz, ami a Földet ide-oda billegeti, mert a Nap egyszer a Ráktérítő irányában van és máskor meg a Baktérítőnél és ezt egy óriási erőnek, energiának az eredménye.
Hiába mondtam, hogy ez azért kicsit másképp működik, hiába köröztem egyik öklömmel a másik körül, más nem lévén kéznél, nem sikerült meggyőzni. Amíg valaki rákérdezne, megjegyzem, érettségizett személyről van szó. Úgyhogy hála és köszönet a modern, diák és gyerekbarát neoliberális oktatásnak! Ezt figyelembe véve már tényleg mindegy lenne, ha alanyi jogon kapná meg az érettségit az arra igényt tartó.
Az ilyen eszmefuttatásokat a végtelenségig folytatni lehet, csak úgy látom semmi értelme! :(
István
 
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2016.05.20. 04:55
Has thanked: 16 times
Been thanked: 4 times
Név: M István

ElőzőKövetkező

Vissza: Beszéljük meg!

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég