Atomisztikus anyagelmélet

Önjelölt zsenik és fórumszabályzat-sértők lezárt témái, mindenki okulására megőrizve.

Re: Atomisztikus anyagelmélet

HozzászólásSzerző: Sanyi_Laci » 2016.01.02. 17:48

Atomsz írta:Mondd Sanyi, te mi újat alkottál a fizikában? Semmit? Te csak úgy plagizálsz?

Nem, én nem plagizálok, hanem "tanulok" és időnként "kérdezek". Ismeretlen lehet önnek mind a fogalom, mind a műfaj, de attól még létezik. (És működik. :) )
Viszont nem is állítom magamról, hogy új elméletem van.

De mintha eltértünk volna a tárgytól, és alpári személyeskedésbe tetszett volna átmenni, úgyhogy jön a tiltás.
Avatar
Sanyi_Laci
 
Hozzászólások: 2339
Csatlakozott: 2014.03.14. 00:24
Has thanked: 249 times
Been thanked: 434 times

Re: Atomisztikus anyagelmélet

HozzászólásSzerző: Sanyi_Laci » 2016.01.02. 22:26

SzZoli írta:Vagy csendben elhallgatni, amit ebben a karantén-topicban beszél

Vajon miért is kellene itt karantént meg gumiszobát üzemeltetni minden elmeháborodott számára? Talán a fórum arspoétikája lenne az elmegyógyászati kezelés? Vagy minden jöttment, még máshonnan is kitiltott agresszív, izgága trollnak a hőn vágyott társaságot kellene biztosítani, valamint a felületet mindenféle kinyilatkoztatásai propagálásához?
Vajon jó reklám lenne ez a fórumnak, emelné-e a színvonalat, bátorítaná-e a fórum célközösségét arra, hogy csatlakozzanak, beszélgessenek? A pedagógiai vénájú szakembereket és az érdeklődő laikusokat, akik hiteles tájékoztatásra vágyva jönnek ide, azokat vonzaná vajon a lehetőség, hogy egy oldalon szerepelhetnek a magyar internet összes hírhedten ismert trolljával?

Amikor 2 éve ezt a fórumot megcsináltam, akkor éppen az volt a célom, hogy létrehozzam az egyetlen(!) olyan fórumot, amit nem lepnek el azonnal a relativitás-tagadók és új fizika próféták, mint legyek a dögöt, hogy aztán lehetetlenné tegyenek és szétoffoljanak bármiféle értelmes beszélgetést értetlenkedéssel, tények tagadásával, mellébeszéléssel, ködösítéssel, és piszlicsáré gúnyos személyeskedéssel. Az olyan fórumokon, ahol ilyenek teret kapnak, ott mindent tönkretesznek semmi perc alatt. A csillagváros -ahol régebben beszélgettünk- pl. őrületes szabályalkotásba kezdett, csak hogy megszabaduljon egyetlen(!!!) izgága trolltól! Nem is tett jót a fórumnak.
Nézd meg, hová jutnak azok a fórumok, ahol a "demokrácia" nevében minden cáfoló és tagadó megjelenési lehetőséget kap. Azok a fórumok soha nem jutnak túl az ikerparadoxonon sem, soha! Hol van aztán még onnan a kozmológia és egyebek! Jajjaj.

SzZoli írta:vagy: kitiltani, ami nekem nem tetsző dolog lenne (inkább ugasson zárt karanténban amíg meg nem unja.)

Miért nem tetsző dolog az? Mindenképpen egy asztalnál kell-e ennem a disznókkal, mert demokrácia van? Muszáj a hátrányos helyzetűekkel együtt megtárgyalnom a fizikát, vagy megválogathatom a saját társaságom?
Nem lehet mindenkinek tetsző dolgot tenni. Az egyik oldal inkvizíciót kiabálva rohan világgá, és terjeszti a rossz hírünket. Mások -éppen azok, akiket be kívánok vonni- pont ezért jönnek ide. Felvállaltam/tunk egy arspoétikát és egy küldetést, és azt visszük végig.
Mindazonáltal nem szeretnék visszaélni a hatalommal és az adminisztrációs eszközökkel, ezért igyekszem minél kevesebbet moderálni és tiltani, mert az sokakat elbátortalanítana -és hál' istennek nagyon keveset is kell. A "fórum szelleme" maga gondoskodik sokmindenről. De néha muszáj, akkor viszont igyekszem úgy csinálni, hogy ne a hatalom ökle csapjon le "ideológiai alapon". Pl. jelen esetben is - annak ellenére, hogy azonnal tudható volt, mi lesz a történet vége: végig kellett járni a pávatáncot. Adtam egy lehetőséget az illetőnek, hogy bemutassa világmegváltó tudománya teljesítőképességét. Nem tudott vele élni, én pedig nem kívánok az ilyenek médiafelülete lenni, nem kívánok egy olyan fórumot működtetni, ahol az "elnyomott" próféták garázdálkodhatnak szabadlábon.

Még egy gondolat.
Van egy közös vonás minden trollban. Az, hogy nem kíváncsiak mások véleményére. Évtizedek eltelhetnek, hozzászólások tízezrei születhetnek, de azokban nem lesz soha egyetlen félmondat sem, amit beszélgetőtársaiktól meghallgatnának, elfogadnának, vagy legalább megfontolás tárgyává tennének. Nem, ők nem kíváncsiak másokra! Ők csak a saját agyszüleményüket szeretnék minél szélesebb körben terjeszteni. Ha pedig ők nem tisztelnek meg másokat azzal, hogy odafigyelnek arra amit mond, ha nem kíváncsiak mások véleményére, akkor minek mennek abba a közösségbe? Vajon ki viselkedik gorombán? Az, aki hívatlanul megjelenik a buliban és belevizel a koktélba, vagy az, aki ezek után kidobja?
Persze, itt nem állnak smasszerek a bejáratnál, mert akkor szegény laikusok még kérdezni sem mernének, azt meg nem szeretném. De néha muszáj beavatkozni a közrend és a célközönség komfortérzete érdekében.
Avatar
Sanyi_Laci
 
Hozzászólások: 2339
Csatlakozott: 2014.03.14. 00:24
Has thanked: 249 times
Been thanked: 434 times

Re: Atomisztikus anyagelmélet

HozzászólásSzerző: KovPityu » 2016.01.03. 10:17

Nos, megnéztem azt a bizonyos kísérletet és eléggé alkalmatlannal tűnik a kozmológia és a kvantummechanika tudományának megreformálására. :P Hol vannak a próbatest és a berendezés között ható erők? Hová lett a testekben a gravitáció által felhalmozott rugalmas (potenciális) energia az ellenerő megszűnésekor? Egy bizonyos: egy ilyen ejtőkísérletet nem könnyű precíz módon megvalósítani (miként a Cserti tanár úr atomcsill videójában feltűnő golyós-tollas vákuumcső is eléggé alkalmatlannak bizonyult a prezentációra :D ). Bátor ember aki erre alapoz egy, a Mindenséget leíró elméletet.
KovPityu
 
Hozzászólások: 193
Csatlakozott: 2014.09.20. 06:52
Has thanked: 68 times
Been thanked: 14 times

Re: Atomisztikus anyagelmélet

HozzászólásSzerző: tuloktulok » 2016.01.05. 21:26

Ez egy nagyon tanulságos topic!
Itt minden érdeklődő amatőr veszély nélkül, közelről, mondhatni természetes élőhelyén figyelhet meg egy trollt!
Néha már azt hittem csak egy mesebeli lény, és emberfeletti kitartása is a legendák túlzása.
És lám íme egy ereje teljében lévő kifejlett példány!
Nem mindennapi élmény!
Avatar
tuloktulok
 
Hozzászólások: 198
Csatlakozott: 2015.10.15. 19:01
Tartózkodási hely: Kerepes
Has thanked: 179 times
Been thanked: 25 times
Név: Sebe Gergely

Re: Atomisztikus anyagelmélet

HozzászólásSzerző: Sanyi_Laci » 2016.01.05. 22:46

tuloktulok írta:Ez egy nagyon tanulságos topic!
Itt minden érdeklődő amatőr veszély nélkül, közelről, mondhatni természetes élőhelyén figyelhet meg egy trollt!
Néha már azt hittem csak egy mesebeli lény, és emberfeletti kitartása is a legendák túlzása.
És lám íme egy ereje teljében lévő kifejlett példány!
Nem mindennapi élmény!

Beteg ember, nem gonosztevő. Csak beteg.
És amúgy sincs szabad akarat, úgyhogy senki nem tehet semmiről. :) Én a szabad akarat hiányának gondolatától először berzenkedtem, de aztán épp ettől váltam elfogadóbbá, és a lesz@rom tablettáim hatása is felerősödött ezáltal. :)
Avatar
Sanyi_Laci
 
Hozzászólások: 2339
Csatlakozott: 2014.03.14. 00:24
Has thanked: 249 times
Been thanked: 434 times

Re: Atomisztikus anyagelmélet

HozzászólásSzerző: KovPityu » 2016.01.06. 06:49

Tudomásom szerint trollnak azokat hívják akik pusztán szórakozásból, esetleg rosszindulatból a többieket provokálva szétdúlnak egy fórumot. Nekem nem úgy tűnt, hogy erről lenne szó. Különösen mivel külön topikot nyitott, így izolálva a fórum többi részétől. Szerintem nem kell minden olyasmire trollt kiáltani ami nem tetszik. Végül is semmi nem történt, amit a Del gomb meg ne oldana, felszabadítva azt a rengeteg tárhelyet, amit egy ilyen diskurzus elfoglal.
KovPityu
 
Hozzászólások: 193
Csatlakozott: 2014.09.20. 06:52
Has thanked: 68 times
Been thanked: 14 times

Re: Atomisztikus anyagelmélet

HozzászólásSzerző: Serafina » 2016.01.07. 02:03

Ellent kell, hogy mondjak neked. Keres rá szugyi, iszugyi néven rengeteg fórumot szétvert csak magyar nyelven, de külföldön lévőkre is vannak példák.
Szkeptikus fórum
CanadaHun
forum.index.hu
SG.hu

Bármelyiken megtalálsz mindent amit elmondott, s elfog mondani.
Az Origó fórumról "sajnos" letörlődött az ottani fórum.
A kísérlet részletei is megvannak...
Serafina
 
Hozzászólások: 119
Csatlakozott: 2014.04.04. 21:50
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Atomisztikus anyagelmélet

HozzászólásSzerző: Gombk.Ak » 2017.12.12. 18:31

Ezt a témát, a minőségéből fakadóan lezárom, és áthelyezem az "Elméleti fizikai kérdések, kozmológiai problémák"-ból a "Zárt osztály"-ra.
Ha valakinek kifogása van ez ellen, nyugodtan írjon privát üzenetet.
Gombk.Ak
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2017.11.29. 18:27
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times
Név: Gombkötő Ákos

Előző

Vissza: Zárt osztály

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron