Ökológia

A fórum törzse, az érdeklődök kérdéseinek színhelye.

Ökológia

HozzászólásSzerző: István » 2019.09.24. 10:00

Mi lenne, ha a rengeteg pénzt, amit ma népvándorlásra, migrációtámogatásra költenek, abból néhány atomerőművet építenének a gazdagságban fuldokló háttérhatalmak? Ezeket az erőműveket meg átgondoltan sivatag és tenger közelébe tennék, ahol az energiát tengervíz sótalanítására használnák. A víz desztillálása nagyüzemileg, energetikailag igen hatékonyan megoldható. Gondolok itt a rekuperációra, a víz kondenzálásánál elvont hő hasznosítása a melegítésre. A vizet meg nagy és állandóan növekedő területek öntözésére használni. Szerintem rengeteg előnnyel járna az egész projekt. Munkát és megélhetést biztosítana a környék lakóinak, jó hatással lenne a helyi, de a globális klímára is. Mezőgazdaság, állattenyésztés és a járulékos dolgok felvirágzása. Azt hiszem ez pénzügyileg, gazdaságilag önfenntartó lehetne, és egy nonstop öngerjesztő folyamat kezdete.

Álmodozni jó! :)
István
 
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2016.05.20. 04:55
Has thanked: 18 times
Been thanked: 4 times
Név: M István

Re: Ökológia

HozzászólásSzerző: Sanyi_Laci » 2019.09.24. 14:11

Ne haragudj, de ez minden szempontból teljesen hülyeség. Ez totál náculás.
Ezzel te a problémát helyben oldanád meg. Ezzel két baj van: hogy helyben, és hogy megoldani.

Senki nem akarja a problémákat megoldani. Legfőképpen nem helyben. A problémát tilos megoldani, azt át kell szállítani egyik kontinensről a másikra. Hogy legyen helye a problémának eszkalálódnia. Lebensraum kell a problémának. A problémát nem megoldani kell, hanem elodázni, exportálni és növelni, növelni, amíg kezelhetetlen nem lesz. Akkor aztán szét kell tárni a kezünket, hogy ez van, vis major, nincs mit tenni.

A klímavédelem első sorába egy 10 évesnek kinéző 16 éves autistát kell tenni. Aki nem jár iskolába, mert minek iskolába járnia annak, aki már mindenről mindent tud. Nem tudom, hogy van ilyenkor a gyámügy...
A probléma kezelése pedig abból kell álljon, hogy yachttal áthajókázik az Atlanti óceánon, miközben a STÁBJA(!!!) repülővel odautazik, előkészíteni mindent, szállást, fotózást, találkozókat, egyebeket. Obama, meg ENSZ, meg minden világ vezetője fotózkodjon az autistával. Rendezni kell charity eseményeket, trópusi paradicsomokban, ahová a hollywoodi celebek mind odarepülhetnek a jetjeikkel, és kaphatnak 2 perc reflektorfényt a médiában. Ebből meg lehet élni. Igen magas életszínvonalon meg lehet ebből élni. Eközben még egy fűszálat nem mentettünk meg, de már dollármilliárdok vándoroltak bizonyos zsebekbe.

Aztán gyűjtéseket kell rendezni, amit "figyelemfelkeltő reklámkampányokra kell költeni". Ebből újra pénzt lehet csinálni. Meg fákat kivágni, papírt gyártani, amire felírhatják a zöld üzenetüket, és klipakátolhatják a világot vele. Ezzel sokat tettek a klímáért.

El tudja valaki képzelni, hogy akárhol, egy 2 fős vízvezetékszerelő vállalatban, egy egyetemi tanszéken, egy mérnöki irodában, egy bármilyen piaci, vagy állami vagy önkormányzati szervezetben a szakemberek helyett egy 10 évesnek kinéző 16 éves autista ossza az észt? Hogy konferenciákon, vezetői meetingeken odaültessék miss aspergert, hogy mondja már meg a tutit? Aki nem jár iskolába sem, mert minek? Nonszensz. Ilyen hülye senki nem volt még a Római Birodalom végnapjaiban sem.

Közben uszító cikkeket kell írni arról, hogy "egy olyan yacht, amin Mészáros is ült már, az sok gázolajat zabál." A függetlenobjektívnak mindenképpen le kell írnia, hogy Mészáros Lőrinc miatt van a globális felmelegedés. Meg a fehér gyerekek miatt, akiknek nem lenne szabad megszületni. Nem ám a globalizáció miatt, a konténerszállítók, áhh, azok nem fogyasztanak sok üzemanyagot. Csak Mészáros yachtja. Ami nem is az övé, csak ült már rajta.

Azonkívül fel kell használni a hisztit politikai célokra. Pl. Bolsonaro elmozdítására. Az nem baj, hogy baloldali kormányok idején sokkal több erdő égett Brazíliában. Az sem baj, hogy jelen pillanatban több ég Afrikában. De Bolsonaro útjában áll a háttérhatalomnak, klímahisztit kell rendezni tehát körülötte.

Az is lényegtelen, hgoy Tarlós 10.000 fát ültetett. Annak nincs hírértéke. De mennyire kurva erős kép már, amikor 2 elempés leányka átkarol egy gesztenyefát a Margit-szigeten! Ölelgetni kell a fákat, nem ültetni.
Meg kell tiltani Trumpnak a normális erdőgazdálkodást, amikor az tényleg csökkentené a széndioxid szintet. Mert kivágná, hasznosítaná és újakat ültetnének helyükre. Mert ez tényleg csökkentené a légköri cokettőt, ugyanis az erdők a növekedésük során elnyelik, de az őserdők mérlege már konkrétan nulla. Mert pusztulnak, lebomlanak és újak nőnek, pont az őserdőkben az elpusztult fáknál az összes megkötött Co2 visszakerül a légkörbe. Ugyanis nem képződik humusz a talajban, nem kötődik meg.

Szóval a lényeg az, mindenben az, hogy pótcselekvésre el kell baszni az időt, a pénzt, az erőforrásokat, a médiafigyelmet, és minden lovat ki kell fogni a szekérből, nehogy már véletlenül 1 forint is jó helyre menjen, nehogy már véletlenül is valami jót tegyünk.

A klímavédelmi harc jegyében be kell tiltani az atomerőműveket. Csúcsra kell járatni a szénbányászatot. Ez zöld. Elektormos autókat kell építeni, ahol az akkumlátorgyártásnak és a teljes termelésnek, beleértve az áramot is óriási az ökológiai lábnyoma. Meg kell lovagolni a klímahisztit, mert így el lehet adni 30 millió forintért egy elektromos autót, aminek a technológiaája 150 éves és nem bonyolultabb egy porszívónál. A klímavédelem ÜZLET. És ami jó üzlet, azt senki nem akarja "megoldani".

Különben is, ezzel több legyet is lehet ütni egy csapásra. Fel lehet hígítani a homogén, összatartó, tudatos társadalmakat. Olyan társadalmi problémákat lehet gerjeszteni, ami felszámolja a társadalom legalapvetőbb kohézióját, az identitását, a közös kultúrát, és soha senki, semmiért nem tud összefogni senkivel. Ez jó a háttérhatalomnak, tökre utálják az erős, legitim nemzeti kormányokat. Útban vannak. Afrikában is akkor lehet 3 liter tüzesvízért kirabolni az ásványkincseket, ha nincs semmiféle erős helyi vezetés. Akkor szabad a rablás. Ki akarja felemelni Afrikát? Viccelsz? Világháború folyik az erőforrásaikért. Nem felemelni akarják, hanem lerabolni.

Közben meg kell oldani, hogy mindenféle társadalmi betegségre adott immunválaszt azonnal el kell nyomni immunszupresszív szerekkel. Ez úgy működik, hogy minden probléma után oda kell biggyesteni egy -fób ragocskát, és meg kell bélyegezni a hápogókat ezekkel a jelzőkkel. Iszlamofób, homofób. Stb. És közben nem szabad beszélni sem semmiféle problémáról, mert az nácibb a nácinál. Mindenzt a szólásszabadság nevében. A rendőrséget le kell építeni, a maradékot rá kell állítani a facebookra, hogy ki ír csúnyákat a védett állatokról. Azokra aztán le kell csapni. El kell érni azt, hogy az embernek mással se kelljen foglalkoznia, minthogy iskolából hazajövet megerőszakolja-e 4 feka a kislányát, vagy csak simán felrobbantják. És erről beszélnie sem szabad. Ez a demokrácia csúcsa!! Idáig kell eljutni.
Meg oda, hogy a szabad és titkos választások jegyében mindenkiről tudni lehessen, hogy kire szavaz. Pl. svédországban, a pártoknak külön szavazóhelyiségeik vannak, bekamerázva, oda mész be akire szavazol. És mindinkiről lehet tudni, kire szavaz. Ehhez már csak bélyegző kell, hogy lehessen bélyegezni a "szélsőjobb" pártokat a -fób bélyegzőkkel, és már kész is vagyunk. Munkahelyről pedig ki kell rúgnie ezeket a fóbókat.

Különben is, mit akarsz megoldani? Munkát, mezőgazdaságot adni a fekáknak? Azoknak nem kell munka, meg is mondták, ők nem olyan nagyravágyók. Nekik elég a segély. Nem akarnak dolgozni.
Zimbabvében pl. elvették a fehérektől a földeket. Néhány év alatt Afrika éléstára élelmiszerbehozatalra szorult, kemény devizáért, éhezés lett és a világtörténelem legmagasabb inflációja. Most ugyanez folyik Dél-Afrikában. De hát az példaértékű demokrácia, megmondta Soros is, az Amnesty is, az Orvosok Korlátok nélkül is, az példaértékű demokrácia, nem olyan, mint a miénk.


Egyébként pedig van víz a sivatag alatt. Csak fúrni kell, és feljön. Nem kell atomerőmű és sótlanítás sem.

Szóval elég nagy náci vagy, mert meg akarod oldani a gondokat, pláne helyben, amikor a cél egyáltalán nem ez. Ennek pont az ellenkezője a cél, ezért vagyunk berendezkedve arra, hogy influenszerkedő autisták és celebek csinálnak pénzt a klímahisztiből, lopják az időt, az erőforrásokat, és közben egy fűszálat még nem mentettek meg, de legalább sokat súlyosbítottak a helyzeten. Ugyanez migrációval, ugyanez iszlamizációval, ugyanez üldözött keresztényekkel. A problémákat tilos megoldani. Nem azért szították őket, hgoy megold, baszki. Célokat szolgálnak.
Avatar
Sanyi_Laci
 
Hozzászólások: 2382
Csatlakozott: 2014.03.14. 00:24
Has thanked: 251 times
Been thanked: 443 times

Re: Ökológia

HozzászólásSzerző: István » 2019.09.24. 20:49

Laci, most, hogy így feketén fehérre leírtad, kezdenek kinyílni a szemeim! Úgy néz ki, tényleg náci vagyok, meg minden, amit a magamfajtára mondanak, sőt az általad emlegetett kislány jövőjét és jelenét is én tettem tönkre, mert hát sírva megmondta. Ugyanis nekem az ökológiai lábnyomom eléri talán az Ő lábnyomának az egy tizedét is, és ez szörnyű!!

Éljen a NIHILIZMUS!
István
 
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2016.05.20. 04:55
Has thanked: 18 times
Been thanked: 4 times
Név: M István

Re: Ökológia

HozzászólásSzerző: srudolf » 2019.09.24. 23:41

Mindig elolvasom kissé pejoratív lavináidat. :D :D

Leírom, hogy mi az igazi katasztrófa.
Az Erdélyi Medence egy ideális lakóhely, van víz, erdő, mező, vadállomány, termőföld, meleg és hideg évszak, mindig létezett egy ökológiai egyensúly. Sokat utazom, mindig figyeltem a vidéki környezetet, a termőföldek állapotát és az állatartást- néha a falusi állatpiacokat is- ha pont arra járok.
A rendszerváltás után az élelmesebb vidéki emberek elkezdtek földeket vásárolni és fejleszteni a gépparkot, jóféle vetőmagokat és haszonállatokat szereztek, készitettek nagyobb istállókat és odafigyeltek a technológiára is, legelőket is béreltek, nőt az állatállomány - úgy tünt, hogy a dolgok elhegyezkednek egy normális kerékvágásba. Kisebb vágóhídak és húsfelfeldolgózók, tejgyárak is megjelentek, takarmányüzemek, egy-egy nagyobb kisiparí műhely is.
Ha megtermeled a saját gabonádat és megeteted az állatokkal, szép lassan pénzt lehet keresni, tollasodni, kinőni a háztályi szintből. Lassan megjelentek az EU-s támagatások is, lehetett pályázni gépekre, épületekre és technológiákra, aztán bevezettek egy minimális megművelt hektár alapú támagatást is.
De kb. 10-12 éve megtorpant a fejlődés. Ha volt egy jó esős év, sok szénát lehettet kaszálni, esett széna ára, ha sok gyümölcs termett, akkor annak, ha sok gabona, akkor meg annak. A gazdák befektetése megvolt, de a profit nem jött össze. Szinte láthatatlanul elkezdett sorvadni a lendület is, az szép lassan állatokat eladták, mert alig érte meg húsállatot, aztán tejelő állatot tartani- a gyapjú sem ér semmit...
Az EU-s csatlakozás után megjelentek a külföldi cégek nagyáruházai, mindenféle marketinges módszert bevetve kinyírták a helyi boltokat, akik terítették a helyi termelők termékeit (ugyebár a szállítás is pénzt, mindenki jól jár, ha 1okm hozzák be a raktárába a terméket).
10 év alatt a gazdákból is fogyasztók lettek. A gyermek már nem érték, mert nem kell a munkaerő a gazdaságba, a vidékiek is elkezdtek később házasodni...
Kapóra jött, hogy megnyíltak a határok nyugat fele és beindult az exódus, mert egyszerüen nem volt mit dolgozni otthon- az élelmesebbje vette a tarisznyát és elhúzott, szólt a többieknek, hogy rendbe van, azok is mentek. Általában szezonális kiszállásokról volt szó, de elég volt az otthoni munkaviszony megszünéséhez, ha volt egy tanult szakmája- azt is elvesztette- pedig lehet, hogy pár év múlva rendes pénzt tudott volna keresni vele. A szezonálisból kvázi végleges lett, csak 2-3 téli hónapra jönnek haza a fiatalok, de azalatt is végig piálják a napot. Hontalanok. És mi fogyunk.

Ezt jól kitalálták...A 19. század végén olyan demográfia robbanás ment végbe az Erdélyi Medencében, hogy a gyarapodó munkaerő tólta előre a gazdaságot, egy erdélyi püspök 12 két év alatt épített 12o templomot, vasútat fejlesztették, hidakat és útakat építettek, bányakat nyitottak, élelmes zsidók és örmények gyárakat alapítottak, hogy feldolgozzák a vidék nyersanyagát. Beindult nagyipari fakitermelés és fafeldolgozás, síklókat építettek a hegyekbe összekötve ezeket a vasúttal. A franciák összeszedték Afrika aranyát és elárásztották az egész Kelet-Európát olcsó hitellel, volt miből fejleszteni.
Nagyapám azt mesélte, hogy 1933 körül kánaán volt, egy francia pezsgő 6 lej volt, egy kurva 8 és 35 lejt keresett naponta, mint kezdő könyvelő egy bankba. A nagyobb városokban a boltok dugig voltak a jobbnál-jobb minőségi termékekkel.
Avatar
srudolf
 
Hozzászólások: 372
Csatlakozott: 2014.05.23. 21:07
Tartózkodási hely: Sepsiszentgyörgy, Románia
Has thanked: 102 times
Been thanked: 60 times
Név: Csákány Tibor

Re: Ökológia

HozzászólásSzerző: István » 2019.09.25. 08:15

Igazad van Tibor! Szerintem rossz irányba mennek a világ dolgai. Pesszimista vagyok ezzel kapcsolatban. Nem is olyan régen még egy átlag falusi háztartáshoz, legyen az kicsi vagy nagy, hozzátartozott a kert, baromfiudvar, ólak ahol minden alapvető, létfontosságú dolgot meg tudtak termelni a család fenntartásához és még felesleg is volt. Nagy gazdaságok meg megtermelték a városiak részére a betevőt. Mit látni ma? A falusi ház mellett, jobb esetben befüvesített, piknikezésre, grillezésre alkalmas terep van kialakítva. Sárgarépát meg ezer kilométerekről fuvarozzuk házhoz, körtét Argentínából, paprikát Portugáliából, Spanyolból (csak ízelítő, amivel már találkoztam egy nagyáruház polcain) és szinte a végtelenségig sorolhatnám. Mindezt falura! Persze nyugaton szezonmunkákra, meg másra is vendégmunkások kellenek, így meglehet, hogy a szabadságra haza utazó hazánkfia azt a sárgarépát rágcsálja majd otthon, amit kint megtermelt. Az egészből a profit hova is megy? Hány ember munkája szükséges egy átlag nyugati polgár életszínvonalának fenntartásához? Modernkori rabszolgatartás. Akik egyszer megszokták, hogy rabszolgák dolgozzanak számukra azok arról lemondani nehezen fognak.

Gondoljunk csak bele, mi lesz, majd ha sok más eshetőség közül csak egy eljön, éspedig egy erős napkitörés. Volt már ilyen. Leégnek a magasfeszültségű távvezetékek, felrobbannak a transzformátorok, vagyis hirtelen elektromos áram nélkül maradunk. Vannak, akik csak hónapokról beszélnek ilyen esetben, de olyanok is, akik évtizedeket mondanak. Mi lesz a civilizált világgal? Nem csak azzal lesz baj, hogy leolvad a hűtőnk. Napokon belül üzemanyag, gáz, vízhiány lép fel, a megszokott közlekedés megszűnik, az információtovábbítás, mint internet, telefon, TV, rádió kiütve, még a postagalambokat se használhatnánk, mert azt is előbb el kell vinni a hírforrásához… Ellenben egy évszázaddal korábban húztunk volna a nadrágszíjunkon egy két lyukat és különben jól elvolnánk. A mostani 20, de talán a 30 évesnél fiatalabb generációk képtelenek lennének ellátni magukat élelemmel meg más létszükségleti dolgokkal, nemhogy még a többieknek is termelni. Hiába birizgálnák a laptop vagy mobil érintős képernyőjét.

Migráció? Arról meg csak annyit, hogy minden népcsoport a környezetéhez alkalmazkodva szocializálódott, civilizálódott és azt egyik napról a másikra megváltoztatni nem lehet. Ahhoz sok idő kell, generációk sokasága. Nem véletlenül sötét bőrűek az egyenlítőhöz közel élők, alacsonyabbak a japánok, sok gyerek születik bizonyos régiókban stb. Régebben sokat utaztam vonattal és volt idő beszélgetni utasokkal. Egy nyugatra szakadt magyar arról beszélt, hogy már tulajdonképpen második generációsnak számít, állampolgársággal, meg minden, Németországban, (akkor még nyugat) de lépten nyomon azzal szembesül, hogy nem tartozik közéjük és ezt gyakran kellőképpen tudtára is adják. Nem érzi magát igazán otthon. És itt nagyon közeli, európai kultúrákról van szó. Vagy, a törökök dolgozni, munkát vállalni mentek Németországba, nagy részük máig nem beszél németül, pedig már másod, sőt harmadgenerációs, és ha dönteni kell valamiben, akkor nem az az első, hogy Németország érdekei legyenek a szemeik előtt például választások, vagy szavazások alkalmával. Sokkal inkább arra figyelnek mi is jó a törököknek, mit mond Erdogan. Az életszínvonaluk meg általában nagyon elmarad az átlag németekétől.
István
 
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2016.05.20. 04:55
Has thanked: 18 times
Been thanked: 4 times
Név: M István

Re: Ökológia

HozzászólásSzerző: Sanyi_Laci » 2019.09.25. 23:23

István írta:Laci, most, hogy így feketén fehérre leírtad,

Naa, nem vagyok én rasszista. Ez nem fehér, hanem babakék, kérlekalássan. Nincsenek feketék és fehérek, éljenek a kékek!

István írta:Úgy néz ki, tényleg náci vagyok, meg minden, amit a magamfajtára mondanak,

Az hát. :D De milyen jó érzés, amikor az ember megtalálja a helyét a világban, a magafajtája között, nem? :lol: :lol: :mrgreen: Már csak mi maradtunk, a haladók továbbhaladtak, valami másik fórumra várnak, vagy mi... Mi itt benáculhatunk kedvünkre.

István írta:sőt az általad emlegetett kislány jövőjét és jelenét is én tettem tönkre,

Az kemény. Pfúú, this is evil. :twisted: Az ENSZben lebaszott mindenkit, hogy ellopták a gyerekkorát meg az álmait, erre te még a jövőjét is tönkreteszed. How dare you!

Mondjuk abban az ENSZben, ahol a legnagyobb ügyük a migráció alapvető emberi joggá nyilvánítása, ezt meg is érdemelték. Egészen sátáni erők szabadultak rá a világra, el akarják törölni a nemzeteket, az államokat, és létre akarják hozni a világállamot, méghozzá hamar. És elképzelhetetlen hatalom van a kezükben ehhez. A hasznos idióták meg asszisztálnak hozzá, mert úgy trenírozták őket, hogy a saját nemzetüket gyűlöljék, a saját nemzeti érdekeiért kiálló kormányukat gyűlöljék.

De mindenki nyugodjon le a picsába, meg vagyunk mentve! Itt a teljes beszéd. Most már jó kezekben vagyunk, mind megmenekültünk.

https://www.youtube.com/watch?v=KAJsdgTPJpU
//Commenst are disabled for this video, biztos a demokrácia és a szólásszabadság érdekében tiltunk és cenzúrázunk. Még az a szerencse, hogy az internet szabad. :D :D :D :D
Vagy éppen a legkönnyebben ellenőrizhető, megfigyelhető, manipulálható és cenzúrázható? //


Nagyon-nagyon félelmetes. A legkeményebb: Yet, you come to us, young people, for hope?! How dare you?!
Istentelenül eltájolták ezt a szerencsétlen, beteg kislányt. De legalább jól példázza a hozzánk hasonló náciknak, hogy milyen rohadt nagy beteg a világ.

Közben ez a gyerek nyert valami alternatív Nobel díjat, és a Nobel békedíjra is 90% fölötti esélye van. Pedig nem is háborús bűnös, nem is visel háborút 4 szuverén állam ellen egyszerre, úgyhogy ez nagy szó. Sőt, még az év embere is lesz a Time magazinban. Már alig várom, hogy a haladók vajon elkezdik-e röfögni, hogy Hitler is volt az év embere, és Sztálin kétszer is! Az ENSZ nőjogi biztosát meg Szaud Arábia adja. :lol:

Szóval, most már nem kell aggódni, a klíma rendben lesz, maximális figyelem fordul felé. A női jogok kérdése is rendben lesz, lenyugodhatnak a feminácik is. Tehát minden ügy a megfelelő kezekbe került, most akkor szép csendben lehet foglalkozni tovább a háttérben a migráció alapvető emberi jogi vonatkozásaival. Már Ratzinger pápa is lemondott, mert olyan betegsége volt, hogy ha pápa marad, akkor azonnal belehal. De szerencsére Ferenc ezt nem kapta el, mert ő mosogatja a migrik lábát rendszeresen. Szóval, halad a szekér, nem kell félni, fájni fog.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanyi_Laci 2019.09.26. 00:25-kor.
Avatar
Sanyi_Laci
 
Hozzászólások: 2382
Csatlakozott: 2014.03.14. 00:24
Has thanked: 251 times
Been thanked: 443 times

Re: Ökológia

HozzászólásSzerző: Sanyi_Laci » 2019.09.25. 23:53

srudolf, háztáji gazdálkodás...

Nincs ezzel semmi baj, ez lezajlott Magyarországon is. Számolgathatod, hogy mennyi az ennyi-annyi, ha reggel ötkor mennyi kell a disznyóknak ennyi annyi. Hogy utána a drótgyárba beérjél 6-ra, hogy délután még be tudd kapálni a kukoricát. Hogy este meg tudd fejni a tehenet, a szabadságodat pedig arra vedd ki, hogy a cséplőgép mellett keress egy kis mellékest.

Ez a komparatív haszon témaköre. A fiatalok nem a disznókat ganajásszák háztájiban, hanem elmennek a Boschba az önvezető autókhoz szoftvert írni. Aki meg mindenképpen a mezőgazdaságban akar maradni, az írhat a GPS vezérelt önvezető traktorokra olyan szoftvert, ami méri négyzetméterre a kijuttatott műtrágya mennyiséget és a locsolást, és összehasonlítja aratáskor az adott négyzetméteren betakarított terméshozammal, így konkrétan és szó szerint az utolsó szalmaszálra le tudja optimalizálni a termelést, alkoholista traktoros alkalmazása nélkül. Mert így működik, a fű sem nő már műholdak és informatika nélkül.

Nincs ezzel semmi baj. Ha úgy dolgoznánk mint az 50-es években, akkor pont olyan alacsony lenne a termelékenység, és pont olyan vékonyka lenne a gazdagságunk is. Ha valaki magasabb hozzáadott értékű munkát tud végezni, akkor azt kell csinálni. Ez egészen természetes evolúció, gondolj bele, ha mindenki háztájiban gazdálkodik, és nő-növöget, egyre többet termel, akkor egy idő után többet termelnek a keresletnél. És akkor esnek az árak. Pont úgy, ahogy mondod: ha jó a termés, akkor esik a termék ára. Ez egészen természetes. Mert túl sokan voltak benne, és alacsony hozzáadott értéket állítottak elő. Ma már faluról egyetemre mennek a gyerekek, és többnyire viszik is valamire. Legalábbis a mi generációnk, még vitte. A keresletet pedig hatékonyabban ki tudják elégíteni nagy gazdaságban, ezért ki is szorítanak másokat a piacról. A kereskedelemből is. Mit gondolsz, valami humanista okok miatt bővítették ezt az EUt??? Királylány...

Szóval nincs ezzel semmi gond, ha a hozzáadott érték nő. Magyarországon is ez a helyzet, gyakorlatilag teljes foglalkoztatottság van, munkahelyteremtés már nem szempont. Ma már a magasabb hozzáadott értékre lecserélés a szempont, a képzés, az innováció. Amiben a posztsztálinista tudományos akadémiánk kicsit lemaradt a világról, úgy 70 évvel, ezért most roppant fel is vannak háborodva, hogy az innovációs minisztérium kicsit megorrolt rájuk, érinthetetlen szent tehenekre.

Jól van ez így, csak arra kell figyelni, hogy az élethez és az önvédelemhez alapvető fontosságú, stratégiai nyersanyagokat és termékeket az állam biztosítani tudja. Víz, élelem, energia, stratégiai nyersanyagok, ipari kapacitás, és védelmi képesség. Ha figyelsz, akkor láthatod, hogy a Fidesz kormány módszeresen és tudatosan hajtja végre a felkészülést. Mert közeleg a tél!
Avatar
Sanyi_Laci
 
Hozzászólások: 2382
Csatlakozott: 2014.03.14. 00:24
Has thanked: 251 times
Been thanked: 443 times

Re: Ökológia

HozzászólásSzerző: G.Á » 2019.09.26. 00:35

Aki a hagyományos életforma megvalósíthatósága érdekel, annak melegen javaslom egy (amúgy mérnök-informatikus) ismerősöm 2012-2016 között aktív webblogját.
http://parasztblues.atw.hu/

Ebben viszonylag részletes leírást ad a motivációjától kezdve az állattenyésztés beindulásáig.
Azt viszont fontos megjegyezni, hogy műtrágya és állati erőn túli gépesítés eleve nem szerepelt a tervei között.
Szerintem tényleg érdekes olvasmány, és sok fényképpel illusztrált.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
G.Á
 
Hozzászólások: 1159
Csatlakozott: 2016.12.25. 15:27
Has thanked: 58 times
Been thanked: 304 times

Re: Ökológia

HozzászólásSzerző: István » 2019.09.26. 05:45

Sanyi_Laci írta:Naa, nem vagyok én rasszista. Ez nem fehér, hanem babakék, kérlekalássan. Nincsenek feketék és fehérek, éljenek a kékek!

De igenis rasszista vagy!
Most kibújt a szög a zsákból!
Milyen jogon emelsz ki egy színt a szivárványból? Ez a többi, hátrányos megkülönböztetése. És egyáltalán, mi ez a feltűnési vágy, viszketettség a szivárvány színeiben, hogy mind másként akar kinézni? Legyen a szivárvány seszínű és még az árnyalataiban se különbözzenek egymástól! Ez a cél! Hogy merészelsz többet dolgozni a többitől, csak azért, hogy neked több legyen, és mások fölé emelkedj!? Na, sipirc, vissza a seszínűségbe, átlagba!

:lol:
István
 
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2016.05.20. 04:55
Has thanked: 18 times
Been thanked: 4 times
Név: M István

Re: Ökológia

HozzászólásSzerző: István » 2019.09.26. 08:55

Sanyi_Laci írta:Ha úgy dolgoznánk mint az 50-es években, akkor pont olyan alacsony lenne a termelékenység, és pont olyan vékonyka lenne a gazdagságunk is.

Nem a munkával volt baj akkor. Az volt a helyzet, hogy lejött a városból fél tucat diplomával egy nagyokos, akinek gondot okozott megkülönböztetni az őszi árpát a kukoricától, lóhere termelékenységét meg az istállóban próbálta fokozni és Ő mondta meg mennyi az annyi a TSZ-ben
István
 
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2016.05.20. 04:55
Has thanked: 18 times
Been thanked: 4 times
Név: M István

Következő

Vissza: Elméleti fizikai kérdések, problémák

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég