Fórum lyuk

Ami máshol offtopik lenne, itt kitárgyalhatjuk.

Re: Fórum lyuk

HozzászólásSzerző: dgy » 2016.12.03. 16:28

Azt ugye mindenki látja (ott alul), hogy Lacinak nem akárhányadik születésnapja van ma...

Mától már ő is ismeri a Választ!
:)

Én is köszönöm a fórum létrehozását és működtetését. Meg az olykor szükséges drákói intézkedéseket is.

Boldog születésnapot!
dgy
dgy

Has thanked: 111 times
Been thanked: 832 times

HozzászólásSzerző: api » 2016.12.04. 00:37

Hát ha eljött az év és a nap, ami elhozza a Válasz ismeretét, én is üdvözöllek a klubban. Magam már régen átléptem a határát, s így jó ideje ismernem kellene, de hát mégse. Viszont sok választ megismertem itt a kozmofórumon, aminek létét neked köszönhetjük.
Köszönjük is!
És köszöntünk a szülinapodon!
api

Has thanked: 161 times
Been thanked: 284 times
Név: Albert Péter

Re: Mi a látszólagos ellentmondás feloldása?

HozzászólásSzerző: dgy » 2016.12.05. 21:39

Sanyilaci írta 2016. 04. 22-én szabikunak, egy akkori pimaszkodása kapcsán:
Pár perc guglizás után még te sem vagy azon a szinten, hogy ehhez érdemben hozzászólj. Csak arra elég pár perc guglizás, hogy saját eredményedként tüntesd föl a wiki elnagyolt, slendrián és téves magyarázatait.
Azon a szinten pedig soha nem leszel, hogy ezt a stílust itt bármely tudóssal szemben -legyen élő vagy holt- megengedhesd magadnak.

Már megszámlálhatatlanul sokszor szóltunk ezért. Óriási problémák vannak mind a mondanivalóddal, mind a stílusoddal. Ez itt most már az utolsó utáni figyelmeztetés.

Csak azért írom most le mindezeket, hogy letudjam a feladatom, és a következő ilyennél azonnal, figyelmeztetés nélkül kitilthassalak. Végleg.

Hát akkor most néhány újabb idézet:

szabiku ápr 22 - így "teszi rendbe" a korábbi szemétkedését::
Megsértődtem. De lássátok , hogy nem vagyok rosszindulatú, kiveszem a szmájlikat a kifogásolt válaszomból, és pár szót, ezzel redbeteszem.

Véleménye az amúgy általa beidézett tankönyvekről:
Nem átverésnek idéztem be a két könyvet, hanem, mert abban találhatsz annyi definíciót amennyit csak akarsz, ha ez a fétised. Másnak viszont hasznos is lehet a tartalmuk miatt.
Szó sincs semmilyen bevallásról, előtte is a saját szuper megfogalmazásomnak tartottam, csak nem említettem, mert minek. Aki érti, érti. Aki meg nem látja a fától az erdőt, az nem érti. Segítségképp kellő magyarázást is adtam.

Így rúg bele az általa idézett könyv (saját bevallása szerint) igen tisztelt szerzőjébe:
Gnadig irománya... valami kapcsán (amit most nem részletezek) azt írja (ráadásul még alá is húzza)...

Bocsánatkérés helyett:
Hát na mindegy, kijavítottam, mert tényleg nem volt szándékomban kicsit sem leszólni. Nagyon is jó az a "kézirat", sikerült belőle valamennyire megértenem a disztribúciós dolgokat.

Így emlegeti a téma egyik alapkönyvét, aminek egyetlen sorában több értelem van, mint az ő teljes "életművében":
Ezt én is gondolom. még talán a relativitáselmélethez is van valami ilyesmi. Gyuláék valami Matolcsi-féle könyvet emlegettek, amiről ilyesmi rémlik.

Keressünk egy másik tudóst, akibe bele lehet rúgni:
Érdekes, hogy pl. Neumann János a kvantummechanika matematikai alapjainak mély rendez(get)ésének :D munkálkodásán ezt nem alkalmazta

Nagyképűen leereszkedve kegyesen megveregeti a fórumtárs vállát (aki amúgy kiigazította az ő marhaságait):
Látom azért vág az eszed persicsb. Köszönöm a levezetésed, figyelemre méltó.

Hogy oda ne rohanjak ennyim főúri kegy láttán.

Amikor más pofonegyszerűen megoldja az általa emlegetett "nagy kérdést":
Na ez egész jó!

Vélemény a hölgyekről (fel sem fogja, amikor egy hasonlatban bírálják, csak a zöld vigyort tudja odacsapni):
Vagy egyszerűen csak bulának. :mrgreen:

És ez csak az utóbbi napok termése.

Az egész szöveget belengi a mérhetetlen nagyképűség, fennhéjázás, a többiek semmibevétele, a saját egó beteges felduzzasztása.
Ahogy api írta:
Ugyanez a szándékos nyelvi becsmérlés illetve önfelmagasztalás mutatkozik meg szövegei minden egyéb fordulatában is. Most ráadásul ilyen átlátszó etimologizálással akarja szalonképessé magyarázni ezt a bicskanyitogatóan pejoratív, maga felé pedig nevetségesen nagyképű szóhasználatot.

Szóval tényleg elég. Ismételten kérem a moderátort válasszon: vagy nem tűri tovább szabiku nagyképű szemétkedéseit, vagy lassanként senki más nem lesz hajlandó ide írni, és ez a fórum is lezüllik az öndicsérő finglovagok játszóterérévé. Laci, tudom, hogy semmi kedved hozzá, de egyszer meg kell tenni a szükséges mozdulatot. Az áprilisi leveledben említett "következő alkalom" pedig már rég eljött.

dgy
dgy

Has thanked: 111 times
Been thanked: 832 times

Re: Mi a látszólagos ellentmondás feloldása?

HozzászólásSzerző: szabiku » 2016.12.05. 23:20

Nekem egy kicsit az a véleményem, hogy nem jó az, ha túl mereven állunk a dolgokhoz, olykor jó, ha van egy kis humor vagy irónia is a hozzászólásokban. A nemes irodalom is ismeri ezeket. Meglehet olykor több is volt a kelleténél, bár ez relatív megítélésű. Én jócskán kaptam erősen leszóló/beszóló mondatokat, de nem vagyok kiakadva tőlük. Gyula, hidd el van bennem tisztelet bőségesen, de humorérzékem is van mellette. Kár ezt nagyképűségnek venni, mert nem az. Ezek a smájlik, pedig szerintem aranyosak itt jobboldalt, néha azért csak lehet használni belőlük, vagy nem??
Novobátzky és tanai nekem is a nagy kedvencem pl. Landau és Nagy Károly mellett többek között. Én is ezeket hirdetem, nem valami áltudományt. Folyton utalok rájuk, mint jó keresztény a Biblia bekezdéseire. Én nem vagyok senki személye ellen, viszont a tudományos kérdéseket érzelmek tekintete nélkül (esetenként némi humor mellett, hogy azért mégse legyen olyan száraz a dolog...) a matematika és fizika lehetőségei alapján érdemes megvitatni, vagy ezekben állást foglalni.
szabiku

Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times
Név: Kurdi Szabolcs

HozzászólásSzerző: api » 2016.12.06. 02:07

Tudod, amikor el kell magyarázni, hogy ez kérem humor volt, tessék nevetni! Hát az elég kínos. Ezen már nem segít akárhány zöld vigyorka se.

Kimagyarázás, ez most megint csak kimagyarázás, szabiku mást se művel, mint folyton kimagyaráz valamit.
Hol nyelvészkedésre forgatja, hol humorkodásra. De a legszörnyűbb, amikor a matematikát gyötri mindenféle maga alkotta csodafogalmakkal, csodaműveletekkel, csodaértelmezésekkel. Csakhogy valamiképp mentse a legutóbbi tévedését.
api

HozzászólásSzerző: api » 2017.01.13. 15:34

szabiku a szkeptikus fórumon.
Miután betöltötte oda az itt előadott "vizsgálódásait", Rigelnek a következőt válaszolta:
Tegnap, 20:18
Milyen "sakkversenyre" gondolsz?? Ahol a "Novobátzky-effektusnak" elnevezett "megváltozik a nyugalmi tömeg"-es szájenszfiksön alapján most csinálják a spanyolviaszt? :arrow: viewtopic.php?f=9&t=136&start=40
Ugyan már... : :mrgreen:
api

Re: Egy laikus kérdés ami,foglalkoztat

HozzászólásSzerző: István » 2019.07.13. 08:27

Ha politika, akkor legyen politika.

Jön a szép új világ, neoliberális világ. Neoliberálist ne tévesszük össze a klasszikus liberálissal, ahhoz már vajmi kevés köze van, és, hogy a szivárványból a vörös se maradjon ki, hát a baloldal is ide tartozik.
Kezdetnek, a szabadság jegyében vegyítsük, turmixszoljuk össze a népeket, fajokat, nemeket. Következő lépés az lehetne, hogy afrikai zsiráfokat a déli sarkra költöztetjük, jegesmedvéket meg az amazonasi esőerdőbe, miért fázzanak szegények a nagy északi hidegben? A Szaharába meg a delfineket. És így tovább. Van még mit tenni! A táplálkozást is modernizálni kéne, minek ez az átláthatatlanul sok enni innivaló és élvezeti cikk? Szedjünk össze mindent, ami szemnek, szájnak ingere, rakjuk bele egy nagy turmixba és így összevegyítve mindenki igazságosan kapja meg a maga adagját, mert hát joga van rá, vagy nem? Na és itt miért állnánk meg? Minek ez az átláthatatlanul sok faj meg változatosság? A genetikusok, már akinek még megmaradt a hozzá való tudása előállíthatnának egy szuper lényt, amiben minden fontos képesség megvan. Rendelkeznének a növények, állatok, emberek, gombák, baktériumok, stb. tulajdonságaival. Még táplálkozni se kellene, csak élvezni az életet, mert hát ott a fotoszintetizálás. A globalizáció nirvánája.

Ember, Isten hozott a „szép új, globalizált világ küszöbén”!
István

Has thanked: 18 times
Been thanked: 4 times
Név: M István

HozzászólásSzerző: István » 2019.07.15. 09:00

A nyugati, „civilizált” világnak szüksége van a jó munkásra (rabszolgákra). Az automatizálás, robottechnika ide, MI oda, mindig is szükség lesz a humán munkaerőre, a részletekbe nem megyek bele. Erre találták ki a mesterségesen gerjesztett bevándorlást. Az EU ideális terep ennek megvalósítására, megjegyzem, még tökéletesebb lenne, ha teljhatalma lenne az EU vezetésének a tagországok felett. A recept egyszerű, behívni lehető legtöbb munkaképes embereket, és azt úgy, hogy vissza se lehessen őket küldeni (értsd: illegálisan, papírok nélkül). Az európai viszonyokban használhatókat megtartjuk magunknak a többit meg terítjük egész Európára, persze cserébe „hajlandók vagyunk” befogadni a ti jól képzett, dolgozni hajlandó munkásaitokat. Mi, hogy nincs rá pénzetek a bejövők integrálására (értsd: munkára alkalmassá tételére, hogy legalább kompenzálják a rájuk költött milliárdokat)? Hát adunk nektek kölcsönt, „jó kamatra”. Na, ehhez az is kell, hogy ne vigyétek túlzásba az oktatást. Elég csak annyit a nebulók fejébe rakni, amennyi épp elég a mi nyugati világunkban a munkavégzéshez. Ha ez nehézségeket okozna, akkor segítünk. Vannak érzékenyítő programok, erősíteni kell a diákok jogait, nem szabad bántalmazni egy diákot sem testileg sem lelkileg, úgyhogy még csak megszidni se, ha nem tanul és lelki traumát okozni neki azzal, ha tudtára hozzuk, hogy tök buta. Arról szegénykém nem ő tehet. Ezért azon dolgozunk, hogy ne legyenek osztályzatok, bizonyítványok, sőt alanyi jogon mindenki érettségihez és diplomához juthasson, persze csak azok, akiket mi jóknak látunk. Mindenki jól járna, szülők, gyerekek, tanárok. Mindenki repesne az örömtől. A kritikákat, amik arról szólnak, hogy így a gyerekek buták maradnak meg az elmulasztott kis „pofonok” helyett nagy pofonokat kapnak majd később az élettől, nem kell figyelni. Az ilyen butaságokat csak a gyerekgyűlölő, szadista, neoliberális ellenes fasiszták terjesztenek. Ha már itt tartunk, akkor igenis a gyerekeknek a családban is meg kell adni a jogait. Felszólítjuk a kormányt, hozzon törvényt, hogy minden gyereknek, ha igényt tart rá, akkor kést, ollót, villát, zsilettet, gyufát kell adni a kezébe. Ez így demokratikus!

Azt hiszem, ide tartozik:
Egy beszélgetés során a beszélgető partnerem azzal jött, hogy micsoda energiák és kiaknázatlan források vannak az univerzumban?! Mint példával, azzal jött, hogy mekkora erő, energia kell ahhoz, ami a Földet ide-oda billegeti, mert a Nap egyszer a Ráktérítő irányában van és máskor meg a Baktérítőnél és ezt egy óriási erőnek, energiának az eredménye.
Hiába mondtam, hogy ez azért kicsit másképp működik, hiába köröztem egyik öklömmel a másik körül, más nem lévén kéznél, nem sikerült meggyőzni. Amíg valaki rákérdezne, megjegyzem, érettségizett személyről van szó. Úgyhogy hála és köszönet a modern, diák és gyerekbarát neoliberális oktatásnak! Ezt figyelembe véve már tényleg mindegy lenne, ha alanyi jogon kapná meg az érettségit az arra igényt tartó.
Az ilyen eszmefuttatásokat a végtelenségig folytatni lehet, csak úgy látom semmi értelme! :(
István

HozzászólásSzerző: István » 2020.01.11. 06:16

Sanyi_Laci írta:Le fog járni a domain is a tárhelyszolgáltatás.

Nem látom semmi értelmét a hosszabbításnak.

Ha csak a pénzről van szó, az ne legyen gond. Tudok olyan cseh fórumról, ahol a fórumozók dobják össze a pénzt adakozás, támogatás formájában. Ha ez megoldható én beszállnék...
István

HozzászólásSzerző: István » 2020.01.26. 05:18

Minél gazdagabb valaki, annál nagyobb befolyása van a történések irányítására, amit megint csak a gazdagsága, hatalma növelésére használ fel. Mire másra?! ( lásd: Soros, Zuckerberg stb.) https://www.origo.hu/nagyvilag/20200124 ... tatas.html A célok elérése érdekében felrakják a liberalizmus vagy kommunizmus álarcát, de talán inkább úgy helyesebb, hogy elbújnak mögéje. Nagy nyilvánosság számára meg meglebegtetnek valamiféle globalizációs maszlagot, mint célt, és aki meg ezzel nem ért egyet szerintük és követőik szerint, az egyenlő a megtestesült gonosszal, akik felelősek minden rosszért, mint pl. szegénység, háborúk, meg hasonlók egészen a globális felmelegedésig. Az egypólusú társadalom felé halad a világ. Nagyon kellene egy "kozmológiai állandó" szerű valami ami fenntartaná az egyensúlyt... Félek, hogy ilyen nem létezik, hacsak nem a háborúkra gondolunk, az inkább az egyenlőtlenség növelését szolgálja a világban. Aki kicsit is érdeklődik a történelem iránt, az tudja milyen hatással volt és van a második világháború a világra. Akik a legnagyobb haszonélvezői voltak, azok gyakorlatilag ott folytatják, ahol a kis bajszosnak beletört a bicskája, csak más elnevezésekkel, kozmetikázással. Mi is volt az akkori végső cél, és most mi is? Globalizáció.
István

ElőzőKövetkező

Vissza: Beszéljük meg!