E-book olvasók

Ami máshol offtopik lenne, itt kitárgyalhatjuk.

E-book olvasók

HozzászólásSzerző: dgy » 2017.01.05. 02:08

Ért valaki az ilyen masinákhoz? Van köztük olyan, amelyikben több (legalább kettő, de inkább több) szintű könyvtárstruktúrát lehet definiálni?

Persze az sem árt, ha a masinának kártyával bővíthető memóriája van, sokféle file-formátumot ismer (köztük a nagyítható pdf-et is), és a billentyűzete is kényelmes (legjobb a nyomógombos QWERTY, aztán a tapogatós, a legrosszabb a lépegetős-elfogadós).

Nekem Kindle masinám van, nagyon szeretem, de most már elég sok anyag van rajta, és nagyon nehezen lehet rajta tájékozódni, hosszú percekbe telik, amíg megtalálok valamit - ennyi könyvnél már jól jönne a réteges könyvtárszerkezet. Az új könyvek bekódolása a lassú billentyűzettel meg rengeteg időt elvesz. És vannak olyan formátumok, amiket az Amazon rátartiságból juszt se hajlandó elfogadni.

Ha valakinek vannak tapasztalatai ilyen téren, ne kíméljen!

Előre is köszönöm!

dgy
dgy

Has thanked: 111 times
Been thanked: 832 times

Re: E-book olvasók

HozzászólásSzerző: takacs.ferenc.bp » 2017.01.05. 07:54

Az androidos telefonon használom az Aldiko programot. Vagy 600 könyv van rajta. A szerzők szerint is gyorsan lehet keresni. Vagy felrakás dátuma, olvasás gyakorisága szerint is. Tudja a pdf fájlokat is. Elvben lehet kollekciókat összeállítani, bár azt nen használtam.
takacs.ferenc.bp

Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times
Név: Takács Ferenc

HozzászólásSzerző: dgy » 2017.01.06. 01:23

Kösz szépen, de nem ilyesmire vágyom.

Annyira rossz már a szemem, hogy telefonon egyáltalán nem tudok hosszabb könyveket olvasni. Ezért is nem androidra, hanem határozottan e-book olvasókra kérdeztem. Annak a mérete megfelel, a kép nyugodt, a betűk jól olvashatók. Könyv is van elegendő, nem azokat keresem - sőt már túl sok is van, épp a rendszerezésük okoz gondot az egyrétű struktúrában.

Bízom abban, hogy létezik olyan szerkentyű, ami egyesíti a jól olvasható Kindle előnyeit a számítógépeken megszokott áttekinthető könyvtárstruktúrával és kényelmesebb adatbevitellel. Valami ilyesmit keresek.

dgy
dgy

Has thanked: 111 times
Been thanked: 832 times

HozzászólásSzerző: takacs.ferenc.bp » 2017.01.06. 11:15

Az androidos tabletek között is nézegethetsz. Szinte ingyen vannak, wifivel internetezni is lehet velük. A lényeg, hogy sok memóriája legyen, vagy legyen rajta bővítő sd kártyahely.
takacs.ferenc.bp

Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times
Név: Takács Ferenc

Vissza: Beszéljük meg!